Bouwrente

Bouwrente zijn rentekosten die je betaalt tijdens de bouw van een nieuwbouwhuis. Deze bouwrente is opgebouwd uit een aantal verschillende rentes zoals uitstelrente, grondrente, uitstelrente, boeterente en hypotheekrente.

Bouwrente betaal je tussen het moment dat je het huis (dat nog gebouwd moet worden, of waarvan de bouw nog bezig is) koopt en het moment dat je de eigendomsoverdracht bij de notaris tekent.

 

 

Uitleg bouwrente

Als je een bestaand huis koopt, dan koop je een zichtbare partij stenen met een dak erop. Een nieuwbouwhuis koop je meestal vanaf een tekening en is een stuk kale grond het enige dat tastbaar is. Als je zo'n nog niet gebouwd huis koopt gaan de kosten meteen bij de aankoop van start. De bouwer wordt in termijnen betaald naar mate de bouw vordert. Je betaalt dus telkens een deel van het huis tot deze klaar is.

De hypotheek sluit je aan het begin van het traject al af. Over de termijnen die nog niet aan de bouwer zijn betaald ontvang je depotrente. Eigenlijk betaal je dus alleen hypotheekrente over de termijnen die je al aan de bouwer hebt betaald. Naarmate de bouw vordert wordt dat bedrag steeds hoger totdat het huis af is en je de volledige hypotheeklasten betaalt.

Tot de eigendomsoverdracht daadwerkelijk getekend is heet deze rente bouwrente. Tot de bouwrente behoren ook nog wat rentes over de nog niet betaalde termijnen (zoals over de nog te bebouwen grond).

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©