Aflossingsvrije hypotheek

Niets aflossen

Bij de aflossingsvrije hypotheek los je maandelijks niets af. Je betaalt alleen rente, Dit heeft natuurlijk de laagste maandlasten tot gevolg van alle hypotheekvormen. Je hypotheekschuld neemt echter niet af.

 

Aflossingsvrije hypotheek Gevaarlijk bij een dalende huizenprijs

Verkoop je het huis, dan moet je de volledige hypotheek nog terugbetalen. Dat kan een probleem zijn als de huizenprijs dusdanig gedaald is dat je minder krijgt voor je verkochte huis dan het geleende hypotheekbedrag.

 

Overlijdensrisicoverzekering

De aflossingsvrije hypotheek is een schuld die erfgenamen gewoon erven. Je kunt je kinderen of andere erfgenamen dus opzadelen met een schuld al het huis teveel in waard is gedaald. Dit kun je (geheel of gedeelijk) oplossen via een overlijdensrisicoverzekering. Met de uitkering van deze verzekering kunnen de erfgenamen het tekort aanvullen. Deze verzekering is vaak verplicht bij een aflossingsvrije hypotheek.

 

Hypotheek voor slechts een deel van de waarde van het huis

De aflossingvrije hypotheek wordt meestal verstrekt voor maximaal 75 tot 100 procent van de executiewaarde van een huis. Dit is circa 65 a 85 procent van de vrije verkoopwaarde. De overige 15 tot 35 procent (en de aanvullende kosten voor het kopen van een huis) moet je dan met eigen geld financieren of je moet voor dit gedeelte een andere hypotheekvorm kiezen (met aflossing) waarbij de hypotheekverstrekker wel tot 100% van de verkoopwaarde van het huis wil gaan.

 

Zie ook: Overzicht van ale hypotheekvormen

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©