Overbruggingshypotheek

Een tijdelijke hypotheek

Een overbruggingshypotheek is geen normale hypotheekvorm maar een regeling waarbij de huiseigenaar de overwaarde van zijn oude huis leent, om deze in zijn nieuwe huis te kunnen inbrengen. Deze hypotheek wordt afgelost met de opbrengst van de verkoop van de oude woning. 

 

Een noodoplossing om het huis niet geforceerd te hoeven verkopen

De overbruggingshypotheek is een noodzaak als iemand al een nieuw huis koopt terwijl zijn oude huis nog niet verkocht is. Soms is dat nodig, bijvoorbeeld omdat iemand aan de andere kant van het land gaat werken maar moeite heeft om zijn huis tegen een redelijke prijs te verkopen. Met een overbruggingshypotheek kan hij voorkomen dat hij zijn huis onder de marktwaarde moet verkopen of extra kosten moet maken om tijdelijk een huurwoning te betrekken.

 

Twee huizen,.. voor niemand leuk

Normaal gesproken sluit je een overbruggingshypotheek af bij dezelde hypotheekverstrekker als waar je de hypotheek van je nieuwe huis afneemt. Voor de hypotheekverstrekker is een overbruggingshypotheek ook een risico. Deze heeft immers een klant met twee hypotheken en een tweede huis waarvan het maar de vraag is wanneer hij deze kwijt kan raken en hoe lang hij de lasten kan dragen. Het rentepercentage wat de aanbieder van de hypotheek verstrekt staat vast voor de hele periode maar verschilt sterk per aanbieder.  

 

Een maximale termijn om je huis te verkopen

Het overbruggingskrediet heeft een maximale looptijd die ook sterk kan verschillen. Deze loopt uiteen van 6 tot 24 maanden. Is het huis dan nog niet verkocht dan moet de huiseigenaar er met de hypotheekverstrekker uit zien te komen.

De huizenbezitter zit met drie hypotheken. De oude hypotheek, de hypotheek op het nieuwe huis en een overbruggingskrediet die de overwaarde moet dekken die nu in het oude huis zit en die straks nodig is voor het nieuwe huis.

 

Zie ook: Overzicht van ale hypotheekvormen

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©