Spaarbeleggingshypotheek

Een mix van sparen en beleggen

De spaarbeleggingshypotheek is een combinatie van de spaarhypotheek en de beleggingshypotheek. Het beleggingshypotheek-gedeelte betreft de variant van de beleggingshypotheek met een levensverzekering.

 

De premie bij een spaarbeleggingshypotheek wordt deels belegd en wordt deels (veilig) gespaard. De verhouding tussen beleggen en sparen bepaal je bij het afsluiten maar kun je tussentijds ook weer aanpassen. De regels daarvoor verschillen per hypotheekverstrekker. 

 

Minder risico dan bij een volledige beleggingsverzekering

Het spaargedeelte is veilig. Je weet precies wat je maandelijks betaald en wat je aan het eind van de rit met dit gedeelte gaat aflossen. Het beleggingsgedeelte is andere koek. Dit is afhankelijk van het rendement van je beleggingsportefeuille. Je kunt er goede resultaten mee behalen, maar het kan ook niet voldoende rendement haalt om aan het eind van de looptijd de hele hypotheek af te betalen. Door de mix van beleggen en sparen is het risico echter gespreid en loop je veel minder risico dan bij een volledige beleggingshypotheek. Ook kun je tussentijds bijsturen en in slechte beursperiodes voor de zekerheid van sparen kiezen.

 

Nadelen spaarbeleggingshypotheek

Een spaarbeleggingshypotheek brengt wel hogere kosten met zich mee dan een spaarhypotheek dus enig rendement moet je wel halen om niet te duur uit te zijn. Ook zorgt een slecht renderend beleggingsdeel er voor dat de kosten van de levensverzekering van het spaardeel zullen stijgen.

 

Zie ook: Overzicht van ale hypotheekvormen

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©