Spaarhypotheek

Optimaal profiteren van de hypotheekrenteaftrek

De spaarhypotheek is één van de meest populaire hypotheekvormen. Dit komt door een slimme constructie waarbij je optimaal van het belastingvoordeel profiteert. Bij een spaarhypotheek spaar je met je premie-inleg een bedrag op dat gelijk is aan de hypotheekschuld. Met het gespaarde bedrag los je helemaal aan het eind van het hypotheektraject de schuld af. De totale hypotheekschuld blijft dus tot aan de allerlaatste dag van de looptijd staan, en je profiteert dus gedurende de hele looptijd optimaal van de hypotheekrenteaftrek.

Bij een spaarhypotheek is er een levensverzekering nodig. Dit is noodzakelijk voor het geval je eerder komt te overlijden. Deze levensverzekering sluit je gelijktijdig met de hypotheek bij je hypotheekverstrekker af.


Geen last van renteschommelingen

De maandelijkse hypotheeklasten bestaan bij een spaarhypotheek uit een spaardeel en een risicodeel. Het spaardeel is de als spaarrekening vermomde aflossing. Het totaal van dit bedrag is aan het eind van de looptijd (vaak 30 jaar) gelijk aan de hypotheekschuld. Het risicodeel is de premie voor de levensverzekering. Bij de spaarhypotheek zij de hypotheekrente en de rente over het gespaarde bedrag precies gelijk aan elkaar. Zet je de hypotheekrente voor een aantal jaren vast op 5%, dan krijg je ook 5% rente over het gespaarde bedrag. Stijgt de hypotheekrente, dan stijgt de spaarrente mee en bij een daling gaat de spaarrente ook mee. Zo heb je voor of nadeel van renteschommelingen. 

 

Nabestaanden krijgen woning hypotheekvrij

Als je komt te overlijden, dan zorgt de levensverzekering er voor dat de nabestaanden niet met een schuld blijven zitten. Koop je samen een huis. Dan wordt er meestal een levensverzekering afgesloten op beiden. Bij het overlijden van één van partners wordt de hypotheekschuld meestal ook via de levensverzekering voldaan. De ander wordt dan eigenaar van het huis dat vrij is van een hypotheek. Let op! Dit is niet altijd het geval, ga dit goed na bij het afsluiten van de hypotheek.

 

Zie ook: Overzicht van ale hypotheekvormen

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©