Hypotheekofferte

Een hypotheek afsluiten begint bij een hypotheekofferte. Een offerte verplicht jou tot niets, je kunt dus gerust meerdere offertes bij meerdere banken en andere hypotheekverstrekkers aanvragen.

 

De geldigheid van een hypotheekofferte

Het mooie is dat de bank wel gebonden is aan de hypotheekofferte. Het rentepercentage dat ze in de offerte noemen moeten ze je geven. Ook al stijgt de rente bijvoorbeeld een paar dagen na het uitbrengen van de hypotheekofferte. De offerte heeft wel een bepaalde geldigheidsduur, vaak tien dagen. Daarna vervalt de hypotheekofferte en kun je de bank niet meer aan het rentepercentage houden.

Doordat je zelf niet gebonden bent aan de hypotheekofferte kun je altijd een nieuwe offerte aanvragen als de rente binnen die tien dagen daalt.

Twee weken aanvraagtermijn, circa 10 dagen geldig

Omdat de geldigheid van een offerte met een dag of tien vrij kort is, is het verstandig om al je hypotheekoffertes zo kort mogelijk na elkaar aan te vragen. Anders verlopen de eerste offertes al voordat je een keuze hebt kunnen maken. Of heeft het weinig zin om een hypotheekofferte al in een vroeg stadium aan te vragen, dat die je pas als je op het punt staat het huis te kopen. Of je moet de offerte aanvragen om een idee te krijgen van de kosten, maar een goede hypotheekadviseur kan je dat ook voorrekenen zonder dat er een offerte aangevraagd hoeft te worden.

Hou er wel rekening mee dat het vrij lang duurt voor je de offerte ontvangt. Soms wel twee weken. Wacht dus ook weer niet al te lang.

 

Meer informatie: Geldigheidstermijn hypotheekofferte

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©