Inboedelverzekering

Tot de vaste lasten van een koophuis behoren ook de verzekeringen van het huis zelf en de inboedel. We kijken hier naar de inboedelverzekering.

De inboedelverzekering staat in feite los van het huis. Ook mensen met een huurwoning hebben een inboedelverzekering nodig. Deze verzekering beschermt de inboedel van het huis financieel tegen diefstal, brand, stormschade e.d.

 

De premie inboedelverzekering

De premie voor een inboedelverzekering is een bepaald percentage van de waarde van alles dat in de woning staat. Geef je deze waarde laag op dan betaal je dus ook minder premie. Maar bij bijvoorbeeld een brand krijg je dan ook te weinig uitbetaald. Een te hoog bedrag opgeven is ook niet aan te raden. Je betaalt dan meer premie, maar de verzekeraar zal nooit meer uitkeren dan de werkelijke schade.

Het is dus belangrijk dat je zo goed als mogelijk de werkelijke waarde opgeeft. Controleer ook regelmatig of het bedrag nog klopt. Als het je financieel goed gaat, en je regelmatig dure spullen voor in huis koopt kan het voorkomen dat het verzekerde bedrag een stuk lager komt te liggen dan de werkelijke waarde van de inboedel.

 

 

 

Inboedelverzekering: Meer dan alleen meubels

Het gaat bij de inboedelverzekering om alles dat in huis is. Dus niet alleen om meubels en computers, maar ook om kleding, potten en pannen, boeken en sieraden.

 

De uitkering bij een inboedelverzekering

Kijk bij het kiezen van een inboedelverzekering goed in de voorwaarden naar wat er bij schade wordt uitegkeerd. Een verzekeraar keert lang niet altijd de nieuwwaarde uit. Met name op computers en televisies, maar ook op kleding, wordt rekening gehouden met een afschrijving. Wat de verzekeraar als afschrijvingsnorm hanteert kun je in de polisvoorwaarden vinden.

Ook verschilt per verzekeraar de dekking. Voor de ramen moet bij sommige verzekeraars een aparte glasverzekering afgesloten worden terwijl dit bij andere verzekeringsmaatschappijen tot de standaarddekking behoort. Kostbaarheden als sieraden, kunst en dure apparatuur zijn vaak standaard maar tot een maximumbedrag verzekerd. Een aanvullende kostbaarhedenverzekering is dan nodig.

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©