Maximale hypotheek - Het inkomen

Bij het bepalen van de maximale hypotheek neemt het inkomen logischerwijs een belangrijke plaats in. Er wordt dan vooral gekeken naar het vaste inkomen. Het is immer voor de hypotheekverstrekker fijn dat de nu de hypotheeklasten kunt betalen, maar hij wil natuurlijk zoveel mogelijk zekerheid dat je dat over een paar maanden nog steeds kan.

 

Jaarcontract of tijdelijk contract

Het afsluiten van een hypotheek zonder vast arbeidscontract is daarom lastiger. Is er zicht op een vast contract? Vraag je werkgever dan om een intentieverklaring. Daarin geeft hij aan dat hij van plan je in vaste dienst te nemen. Dat stelt de hypotheekverstrekker gerust en vergroot je kans op het mogen afsluiten van de hypotheek.

 

 

Hypotheek als uitzendkracht

Werk je al jaren via een uitzendbureau. Dan verschilt dat voor de meeste hypotheekverstrekkers niet van een vaste baan. Ze kijken in zo'n geval kijken ze bij het bepalen van de maximale hypotheek naar het gemiddeld inkomen van de laatste drie jaar. Indien het inkomen van het laatste jaar lager ligt dat dat gemiddelde wordt het inkomen van het laatste jaar gehanteerd voor het bepalen van de maximale hypotheek.

 

Meerdere inkomens

Als meerdere personen samen een huis kopen kunnen de inkomens bij elkaar worden opgeteld. Dat scheelt natuurlijk aanmerkelijk!

Wednesday the 5th. Joomla Templates Free. (c) Content=King 2013
Copyright 2012

©